VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Інгредієнти:

Для тіста:

- 100 грам масла

- 80 грам цукру

- 200 грам муки

-1 жовток

- 2 столові ложки холодної води

Начинка:

- 3 апельсини

- 1 лимон

- 3 яйця і білок

- 160 грам цукру

- 60 грам масла

- 60 грам крохмалю

Приготування:

1. Масло розтираємо з цукром, додаємо жовток і воду, знову вимішуємо. Висипаємо просіяну муку і замішуємо тісто

2. Викладаємо тісто у форму, добре піднявши боки. Поставити в морозилку на 10-15 хв або в холодильник на 50 хв.

3. Натираємо цедру з 1 лимона і 2-х апельсинів та вичавлюємо з них сік (має вийти 250 грам). Один апельсин залишаємо для прикрашання пирога.

4. Яйця, білок і цукор збиваємо до піни, додаємо сік і цедру, знову збиваємо. Додаємо крохмаль, розтоплене масло і ще раз збиваємо. Виливаємо цю масу на тісто. Ставимо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 45 хв.


5. Апельсин, що залишився, очищаємо від шкірки та ріжемо його на дольки. На сковороду вилити трішки соку з апельсина, додати 3 столові ложки цукру та прогріти апельсини 5 хв, щоб вони пропитались цим сиропом. Чекаємо поки все вистигне і поливаємо пиріг сиропом та гарно викладаємо апельсин.

Автор – Maiden.com.ua

При повному або частковому використанні матеріалу активний лінк на портал Maiden.com.ua обов’язковий

 

VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:
Рейтинг: 5.0 c 5 (2 голосов всего) Апельсиновий пиріг

Другие статьи: