(4 порції, час приготування: 25 хв)
Шампіньйони – 500 гр
Вершки – 1 пачка
Цибуля – 1 шт
Бульйон – 500 гр
Масло – 1-2 ст ложки
Оливкова олія – 2 ст ложки
Мука – 2 ст ложки
Пармезан – 2-3 ч ложки на 1 порцію
Сіль, перець, спеції до грибів – по смаку
- Почистити і порізати кубиками цибулину. На гарячу сковороду налити олію та легенько підсмажити цибулю.

- Миємо, чистимо, ріжемо гриби та висипаємо їх на сковороду до цибулі. Додаємо спеції, накриваємо кришкою та тушимо 10 хв.

- Ставимо на вогонь каструлю в якій будемо варити суп. Додаємо масло.

- До масла додаємо муку і легенько її підсмажуємо, весь час помішуючи, щоб вона не пригоріла.

- Додаємо бульйон (можна додати відвар з грибів).

- Висипаємо в каструлю гриби з цибулею та варимо 5 хв.

- Тим часом перетираємо пармезан.

- Додаємо до супу вершки і як тільки він закипить – виключаємо і перемелюєм блендером до однорідної консистенції.

- Розливаємо по тарілках та зверху присипаємо пармезаном. При бажанні можна подавати із домашніми сухариками.

При використанні матеріалу з сайту, лінк на портал maiden.com.ua обов’язковий!
Крем-суп з шампіньйонів



