Інгредієнти:
- 250 грам кисломолочного сиру (я брала 0,2 % жирності)
- 2 яйця
- 5 ст ложок цукру
- 4 ст ложки манки (якщо сир сухий, то можна менше)
- 4 ст ложки сметани
- 1 ст ложка масла
- жменька ізюму (можна використовувати будь-які свіжі чи морожені ягоди)
- 1 чайна ложка розпушувача
- ваніль, дрібка солі
Приготування:
1. Перетерти блендером сир, цукор, сіль, яйця і ваніль так щоб не було грудочок.
2. Після цього змішуємо сметану з розпушувачем, додаємо манку, масло та ізюм. Ретельно перемішуємо до однорідної маси.
3. Змащуємо форми і заливаємо сир з розрахунком того, що він трохи підніметься. Найкраще випікати в силіконових формах, тоді форми змащувати не потрібно і кексики ідеально від них відстають.
4. Випікаємо приблизно 30-35 хв при температурі 180 градусів.
5. Подаємо до столу охолодженими.
Якщо пекти подвійну порцію, то можна урізноманітнити асортимент кексів. В одні додати вишню, в інші чорницю чи лохину. Додавати ягоди можна безпосередньо у форми перед запіканням.
Автор – Maiden.com.ua
При повному або частковому використанні матеріалу активний лінк на портал Maiden.com.ua обов’язковий
Сирні кексики в духовці