VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Розслабтеся! Ви це заслужили, це добре для вас, і це займає менше часу, ніж ви думаєте.

Для цього вам не потрібні вихідні в спа, адже кожна з цих порад може зняти стрес за 15 хвилин.

1. Медитація
Кілька хвилин медитації в день може допомогти зняти занепокоєння. «Дослідження показують, що щоденні медитації можуть змінити нервові шляхи мозку, що робить вас більш стійкими до стресу,» говорить психолог Роббі Маллер Хартман, доктор філософії, здоров’я і благополуччя з  Чикаго.
Це просто. Сядьте прямо на підлозі. Закрийте очі. Зосередьте свою увагу на читанні – вголос чи мовчки – позитивного мантру, наприклад, «Я відчуваю себе в світі» або «Я люблю себе». Покладіть одну руку на живіт, щоб синхронізувати мантру з вашими вдохами. Нехай всі погані думки пливуть від вас, як хмари.

2. Дихайте глибоко
Візьміть 5-хвилинну перерву і зосередьтеся на своєму диханні. Сядьте прямо, із закритими очима, з рукою на животі. Повільно вдихніть через ніс, відчуваючи початок подиху в животі і продовжуйте вдихати до вершини вашої голови. Видихніть через рот повторюючи зворотній процес.
«Глибоке дихання знімає наслідки стресу, сповільнюючи частоту серцевих скорочень і зниження артеріального тиску,» говорить психолог та сертифікований тренер в штаті Джорджія – Джудіт Тутін, доктор філософії.

3. «Бути присутнім»
Метод заключається в тому, щоб навчитись насолоджуватись кожною миттю життя. »Візьміть тайм-аут всього на  5 хвилин і зосередьтеся на тому, що вас оточує. Зверніть увагу, як повітря огортає ваше обличчя коли ви йдете. Насолоджуйтесь текстурою і смаком кожного шматочка їжі. Ви повинні відчувати себе менш напруженими.

4. Гармонія душі і тіла

Всі форми вправ, в тому числі йога і ходьба, може полегшити депресію і занепокоєння, даючи організму можливість попрактикуватися у боротьбі зі стресом. Ви можете попрактикувати швидку ходьбу по вулиці, ходити по сходах вгору і вниз кілька прольотів, або зробити кілька вправ на розтяжку.

5. Будьте вдячні
Не забувайте щоденно себе хвалити, навіть якщо це зовсім маленькі досягнення, це може бути освоєння нового завдання на роботі або нове хоббі. »Будучи вдячні за ваші благословення  негативні думки і турботи самі починають зникати», говорить Джоні Еммерінг, оздоровчий тренер в Грінвіллі, Північна Кароліна.

При повному або частковому використанні матеріалу лінк на портал Maiden.com.ua обов’язковий

VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:
Рейтинг: 5.0 c 5 (1 голосов всего) 5 методів релаксації для зняття стресу

Другие статьи: