Інгредієнти:
- 300 грам муки
- 50 грам олії
- 1 яйце
- 120 грам молока
- чайна ложка з горкою розпушувача
- 120 грам цукру
- 200-300 грам чорниці (можна використовувати лохину або будь-які інші ягоди)
- 0,5 ч.л. солі
Приготування:
1. Змішати сухі інгредієнти.
2. Збити яйце виделкою, додати молоко та олію і висипати сухі інгредієнти.
3. Перемішати (не збивати) і додати ягоди. В даному рецепті я використовувала морожену лохину, перед тим як додати її до тіста – розігріла її в мікрохвильовій печі 1 хв і злила зайву воду.
4. Розлити все по формах (якщо форми залізні – то змазати жиром). З однієї порції виходить 10-12 мафінів в залежності від формочок.
5. В розігріту духовку (200 градусів) ставимо випікати мафіни 20-25 хвилин до рум’яного кольору.
При повному або частковому використанні матеріалу лінк на портал Maiden.com.ua обов’язковий
Мафіни з чорницями