Інгредієнти:
Для тіста:
- 100 грам масла
- 80 грам цукру
- 200 грам муки
-1 жовток
- 2 столові ложки холодної води
Начинка:
- 3 апельсини
- 1 лимон
- 3 яйця і білок
- 160 грам цукру
- 60 грам масла
- 60 грам крохмалю
Приготування:
1. Масло розтираємо з цукром, додаємо жовток і воду, знову вимішуємо. Висипаємо просіяну муку і замішуємо тісто
2. Викладаємо тісто у форму, добре піднявши боки. Поставити в морозилку на 10-15 хв або в холодильник на 50 хв.
3. Натираємо цедру з 1 лимона і 2-х апельсинів та вичавлюємо з них сік (має вийти 250 грам). Один апельсин залишаємо для прикрашання пирога.
4. Яйця, білок і цукор збиваємо до піни, додаємо сік і цедру, знову збиваємо. Додаємо крохмаль, розтоплене масло і ще раз збиваємо. Виливаємо цю масу на тісто. Ставимо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 45 хв.
5. Апельсин, що залишився, очищаємо від шкірки та ріжемо його на дольки. На сковороду вилити трішки соку з апельсина, додати 3 столові ложки цукру та прогріти апельсини 5 хв, щоб вони пропитались цим сиропом. Чекаємо поки все вистигне і поливаємо пиріг сиропом та гарно викладаємо апельсин.
Автор – Maiden.com.ua
При повному або частковому використанні матеріалу активний лінк на портал Maiden.com.ua обов’язковий
Апельсиновий пиріг