VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Печія– це відчуття печіння в шлунку або за грудиною, яке найчастіше виникає, коли соляна кислота, що в шлунку і допомагає переварюванню їжі, потрапляє в стравохід і викликає запалення чутливої тканини. Замість почуття печіння при печії деякі люди відчувають почуття тиску, розпирання, тепла або грудки. Печія може бути за будь-якої кислотності шлункового соку, але найчастіше вона зустрічається при підвищеній кислотності.

Причини печії:
- Рясний прийом їжі. Великий обсяг їжі розтягує шлунок, що послаблює клапан.До того ж, виділяється багато кислоти, необхідної для переварювання їжі. Ці фактори сприяють ввезенню кислоти в стравохід. Намагайтеся їсти невеликими за обсягом порціями, але частіше. Якщо вам потрібно щільно поїсти – пийте під час їжі воду невеликими ковтками. Вода змиє кислоту зі стінок стравоходу. Пити бажано чисту воду або мінеральну без газу. Вуглекислий газ підвищує кислотність шлункового соку.

- Надмірна вага, носіння тугих поясів, вагітність, підняття важких речей сприяють підвищенню внутрішньочеревного тиску, що, у свою чергу, сприяє виникненню печії. Послабте тугий пояс, замініть ремінь на підтяжки – це зменшить прояви печії.

- Куріння, алкоголь, кава, шоколад, газовані напої і гострі приправи у великих кількостях дратують слизову оболонку шлунку, сприяючи підвищенню вироблення кислоти в шлунку і розслабленню клапана. Спробуйте трохи обмежити себе – це допоможе зменшити печію.

- Тривалий прийом аспірину, ібупрофену, ортофен і деяких інших лікарських засобів сприяють посиленню кіслотопродукціі в шлунку і ввезенню кислого вмісту в стравохід. Намагайтеся пити такі ліки після їжі. Або приймайте їх на фоні препарату «Мізопростол», який зменшує побічні ефекти цих ліків.

- Сон після їжі. Лягати відразу після прийому їжі не рекомендується.Горизонтальне положення сприяє затікання кислоти в стравохід. Якщо ви відчуває потребу полежати – підніміть узголів’я за допомогою подушки на 10-15 см.

- Неврози, особливо супроводжуються тривогою. У таких випадках допоможуть психотерапевт або психолог.

Перед використанням народних засобів проконсультуйтеся з лікарем!
Є протипоказання.
Трава звіробою – 20 г, листя подорожника – 20 г, суцвіття ромашки – 5 г Приймати по 1 столовій ложці настою 3 рази на день.

Сік сирої картоплі. Треба пити одну склянку соку сирої картоплі вранці натщесерце. Після прийому соку треба лягти в ліжко на півгодини. Через годину можна снідати. Так робити десять днів хряду. Потім десять днів пропустити і знову повторити десятиденне лікування. Потім другий раз пропустити десять днів. Потім у третій раз повторити десятиденне лікування.

Покласти в рот трохи солі (близько 1 г), слину ковтати. Сіль викликає виділення кислих ферментів, які нейтралізують дію жовчі і усувають печію.

Випити чай із суміші м’яти, ромашки і полину.

Змішати 1 ст. ложку висушеного алое, 2 ст. ложки листя винограду, 4 ст. ложки квіток звіробою, 1 ст. ложку коренів оману. Залити 1 л води і кип’ятити 15 – 20 хвилин, наполягати 30 хвилин, після цього процідити. Пити по 0,5 склянки 3 рази на день за кілька хвилин до їжі. Можна приймати відвар в проміжках між прийомами їжі, але не після їжі, так як в цьому випадку ефекту на буде.

Пожувати незбиране зернятко вівса. Жувати повільно і як можна довше.Підійдуть також зерна соняшника (разом з лушпинням), а також зерна або стебло кукурудзи у стадії молочно-воскової стиглості.

Перепечеться гречку до темно-коричневого кольору, стовкти, просіяти.Приймати на кінчику ножа 3-4 рази на день. Перепечеться гречку до темно-коричневого кольору, стовкти, просіяти. Приймати на кінчику ножа 3-4 рази на день.

Кореневища аїру болотного у вигляді порошку (при печії будь-якого походження). Приймають порошок по 0,2-0,6 г, запиваючи теплою кип’яченою водою.

Корінь тирличу жовтого у вигляді настою або настойки (при розладі діяльності шлунково-кишкового тракту і наполегливої печії). Настій: 1 ст. ложку коренів наполягають 2 години в склянці окропу і п’ють по 1-2 ст. ложки настою 3-4 рази на день до їжі.
Настойка: 50%-ва на 40-градусному спирті, приймають по 30-40 крапель на 1 / 2 склянки теплої кип’яченої води 3-4 рази на день до їжі.

Кореневища імбиру лікарського у вигляді настою (при відчутті важкості в області шлунка, печії, нудоти і ін недуги). Настій: 1 ч. ложку подрібнених кореневищ наполягають 2-3 години або ніч у склянці окропу і приймають по 2-3 ст. ложки настою.

Жменю сирого гороху заливаєте в чашці окропом, щоб він трохи розпарився.Через 2 години його можна вже пожувати. Як тільки починається печія, киньте в рот 2-3 горошинку і жуйте. Кілька хвилин – і печії як не бувало. Заварений горох зберігайте в холодильнику, слив воду.

Від печії рятує корінь солодки. Його треба подрібнити в кавомолці, а потім приймати на кінчику ложки сухим кілька днів.

www.vnarode.net

 

VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Другие статьи: