VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Атопічний дерматит досить поширене захворювання, яке дедалі частіше зустрічається у дітей. Він включає в себе порушення бар’єрної функції шкіри, що призводить до її надмірної сухості та періодичних висипань.  Характерним є сильний свербіж, при розчісуванні якого швидко з’являються ранки. Саме через це найбільш важливою профілактикою атопічного дерматиту є правильна процедура купання та регулярне зволоження шкіри, а також спеціальна дієта та попередження контакту з алергенами (в різних випадках це може бути: хімічні засоби для прання чи миття посуду, синтетичний одяг, м’які іграшки, коври, тварини…)

Рекомендації для купання дітей з атопічним дерматитом:

1. Короткотривалість процедури (достатньо кілька хвилин).

2. Тепла вода. Важливо не запарювати дитину, а навпаки при можливості знижувати температуру до 32-33 градусів.

3. Додавання у воду помякшуючих засобів.

4. При важких формах атопічного дерматиту шкіра реагує на хлоровану воду, тому було б бажаним ополоснути дитину перекипяченою водою або водою без хлору.

5. Після купання легенько промокнути шкіру і зразу нанести крем-емольєнт (можна обрати з лінійки La Roche, Uriage, Ойлатум…)

 

Також варто не забувати, що при атопічному дерматиті вкрай важливо зберігати відповідний температурний режим в кімнаті (18-20 градусів) та вологість повітря (не менше 50).

При повному або частковому використанні матеріалу лінк на портал Maiden.com.ua обов’язковий

 

 

VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:
Рейтинг: 5.0 c 5 (1 голосов всего) Атопічний дерматит у дітей: купання та догляд за шкірою

Другие статьи: