VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Біль в грудях - поширене явище з яким стикаються більшість жінок в різному віці. У більшості випадків груди починають боліти за кілька днів до початку чергового менструального періоду, проте іноді біль у грудях викликана іншими причинами, не пов’язаними з менструальним циклом. Найчастіше біль у грудях незначна, але у деяких жінок вона стає настільки гострою, що впливає на повсякденне життя, адже біль відчувається навіть при звичайному дотику.
Біль у грудях прийнято класифікувати на два основних види:

Циклічна біль у грудях - біль пов’язаний з менструальним циклом. (Циклічна біль у грудях не спостерігається у жінок у віці менопаузи, коли менструація припиняється).

При постійному болю в грудях, пов’язаним з менструальним циклом, необхідно враховувати вплив медичних препаратів. Оральні протизаплідні препарати і препарати, що застосовуються для гормональної терапії, можуть посилити циклічну біль у грудях.
Якщо стандартні болезаспокійливі препарати не допомагають придушити біль, викликану гормональними змінами, лікар може рекомендувати спеціальні препарати, що блокують вивільнення гормонів. Такі препарати знижують рівень гормону естрогену, і приймати їх необхідно постійно.

Нециклічні болі в грудях - больові відчуття викликані змінами, що відбуваються в організмі жінки протягом менструального циклу, або ж це може бути результат яких-небудь захворювань чи травм.Часто спостерігається в старшому віці. До таких болей потрібно віднестись вкрай серйозно, адже їх можуть провокувати: лишай, розтяжка м’язів, порушення грудної клітки, формування доброякісних пухлин і навіть рак (зазвичай на останніх стадіях).

Частою причиною болі в грудях є різні механічні пошкодження молочної залози. Біль може з’явитися в результаті сильного удару, надто сильного стиснення або здавлювання грудей. Цього легко уникнути, якщо носити якісний підтримуючий бюстгальтер. Питанню бюстгальтера слід приділяти особливу увагу, тому що груди – це дуже крихкий механізм, і вибравши зручний для них «одяг» ви позбавите себе від багатьох неприємних моментів.

Якою б не була причина хворобливих відчуттів в грудях, необхідно проконсультуватися з лікарем. Якщо лікар не виявить ніяких ущільнень у грудях, то подальше обстеження може не знадобитися. Якщо ж вам більше 40 років, то лікар ймовірно порекомендує зробити мамографію – рентгенівське обстеження молочних залоз (в складніших випадках – біопсію.
Визначившись із причинами болю у грудях і порадившись з лікарем, ви зможете вибрати найбільш оптимальний вид терапії. Причинами болю можуть бути досить різні фактори, тому і способів лікування досить багато. Носіння підтримуючого бюстгальтера, зменшення споживання солі, прийом вітамінів E або B6 – це лише деякі з варіантів, лікування може проводитися гормональними й негормональними препаратами, бути комбінованим. Завжди можна займатись профілактикою захворювань грудей, а це: зручний бюстгальтер, активне сексуальне життя, контроль за загальним станом організму і регулярне спостереження у маммолога після 35 років – все це піде на користь ваших грудей.

Будьте здорові :)

Джерело: maiden.com.ua

VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:
Рейтинг: 5.0 c 5 (1 голосов всего) Біль у грудях. Причини та лікування.

Другие статьи: