VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Багато пар переймаються тим, що секс може зашкодити дитині, або викликати передчасні пологи.

Ви повинні ставити вашу вагітність на перше місце. А тепер поговоримо про те, що, коли маля вже на підході, для багатьох пар секс стає приводом для хвилювань. Багато хто боїться, що секс завдасть шкоди дитинчаті, або призведе до передчасних родів. Інші стверджують, що якщо ваша вагітність протікає без ускладнень, і все проходить нормально, то секс є безпечним і може принести масу задоволення.

Як оргазм впливає на матку й шийку матки.

Ваша матка скорочується під час оргазму, однак ці легкіскорочення не є небезпечними, і як вони не є ознакою початку пологів. Ви навіть можете відчути як ваш малюк пхається після сексу у відповідь на коливальні рухи, які вона відчуває в результаті скорочень. Це абсолютно нормально, і немає приводу для занепокоєння. .

Ви також можете помітити кров’янисті виділення після полового акту. Кров’янисті виділення після сексу можуть легко виникнути, тому що шийка матки більш судинна, інакше кажучи, у ній з’являється більша кількість кровоносних судин. Якщо в позиції, в якій ви займаєтесь сексом, відбувається прямий контакт між половим членом і шийкою матки, то деякі кровоносні судини можуть лопнути. Якщо кров’янисті виділення тривають більше декількох годин після полового акту, або підсилюються, сповістіть про це лікаря або медсестру. Якщо під час вашої вагітності трапилося кілька кровотеч, уникайте полових зносин доти, доки лікар не встановить їхню причину.

Радощі сексу під час вагітності.

Одна чудова річ є у сексу під час вагітності – це те, що вам не потрібно думати про контрацепцію! А якщо серйозно, то багато жінок вважають такий секс більш кращим, і насолоджуються ним більше. Також ви можете помітити, що ваше бажання або лібідо збільшується, через збільшення кількості гормонів під час вагітності (звичайно, тільки після того як ви пройдете через всі незручності першого триместру). Деякі жінки навіть випробовують свій перший оргазм або множинний оргазм під час вагітності. .

З іншого боку, ви можете відчути менше сексуального бажання. Або ви можете помітити, що ваше лібідо більше розкріпачене, ніж раніше, завдяки посиленню емоцій і фізичним змінам. В останні тижні вагітності ваш сексуальний інтерес може знизитися через фізичний дискомфорт (розміри карапуза). Знаходження зручної позиції для сексу може стати вирішенням проблеми під час останніх тижнів.

Що може відчувати ваш партнер.

Вагітність змінює сутність сексу і для чоловіків. Навіть якщо ви завірили свого партнера, що секс не нашкодить маляті, то він усе ще може почувати себе суперечливо й некомфортно. Деякі чоловіки говорять що в них з’являється відчуття, начебто хтось третій перебуває в постелі й спостерігає за тим, що відбувається. Інші можуть знаходити своїх партнерок менш сексуальними, коли вони вагітні – відчуття, що може знизити бажання. Тим не менш багато чоловіків бачать своїх партнерок прекраснішими й чутливішими під час вагітності.

Одну річ варто запам’ятати – що не існує стандартів сексуальності під час вагітності, це індивідуально для кожної пари. Важливо говорити відверто з вашим партнером. Якщо у вас немає настрою для сексу, ви можете насолодитися інтимом іншими способами – прийняти разом душ, зробити один одному масаж, або сходити й подивитися улюблене кіно. І якщо у вас є якісь хвилювання – не бійтеся говорити про них докторові або медсестрі.

Коли варто утриматися від сексу під час вагітності?

Якщо у вас значна кровотеча ( більш ніж просто кров’янисті виділення) – у цьому випадку ніякого сексу не має бути доти, доки причина не буде встановлена. Якщо плацента лежить у матці низько, то це може спровокувати подальшу кровотечу, у такому випадку лікар або медсестра порадять вам уникати сексу із глибоким проникненням.

Якщо мембрани рано розриваються, то існує великий ризик передчасних пологів. Знову ж вам належить звернутися до вашої медсестри й ви можете бути доставлені в лікарню. Але навіть якщо вам дозволили залишитися вдома, ви повинні уникати сексу із глибоким проникненням.

І нарешті, деякі хвилюються, що секс під час вагітності призводить до передчасних пологів. Немає очевидних доказів цьому, однак якщо подібне вже відбувалося з вами раніше, то вам слід віддати перевагу акуратному й дбайливому сексу без глибокого проникнення.

Чи може секс спровокувати пологи?

Теоретично це може бути, однак на практиці таке можливо лише в тому випадку, якщо пологи вже повинні початися. Один з гормонів, які змушують шейку матки розм’якшитися і матку почати пологову діяльність, міститься у спермі. Він називається простагландин на честь простати, яка виробляє сперму. Проте кількість гормону, що змушує пологи початися, набагато більша, ніж його міститься в одному еякуляті. Проте багато пар, яким вже кортить, щоб пологи почалися, займаються сексом, сподіваючись, що вони почнуться. Навіть якщо це й не працює, у будь-якому разі чом би й ні.

pampers.ua

 

VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:
Рейтинг: 4.0 c 5 (2 голосов всего) Секс під час вагітності: так чи ні?

Другие статьи: