VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:

Гарденія – (лат. Gardénia) – рід тропічних рослин родини Маренові, названа на честь лікаря Олександра Гардена. Як правило росте в південних регіонах на відкритому повітрі і має зелене глянцеве листя та ароматні квіти. Ця надзвичайно красива рослина росте у вигляді чагарників та невеликих дерев. Існує близько 250 видів цієї рослини, багато з яких вирощується декоративно.

Гарденія жасминовидна – найбільш поширений декоративний вид, який цвіте білими (можливий легкий жовтуватий відтінок) квітами з різким та насиченим запахом, які ростуть поодиночно або можуть бути зібрані у суцвіття по 4-6 штук. Це дуже вимоглива рослина , перш за все для її вирощування потрібен спеціальний ґрунт та щоденне обприскування листя теплою і м’якою водою. Комфортна температура – +20 С°. Багато людей відмовляються від вирощування гарденій через їх вибагливість.

Для гарденії найкраще підходять кислі ґрунти з рН від 4,5 до 5,5, які містять в собі деревну, хвойну, торф’яну та листову частину землі, а також пісок в рівних кількостях. Хороший дренаж та помірна вологість забезпечать ріст здорової рослини. Додавання торфу в ґрунт допомагає утримувати вологу і запобігає пересушуванню коріння. Хоч гарденія і любить вологу, все ж потрібно слідкувати щоб на листі не утворювався конденсат, так як краплі води можуть призвести до утворення грибку на листках. Цей фактор є особливо важливим в тому випадку, коли рослина росте у відкритому ґрунті. Інші рослини повинні висаджуватись на відстані від гарденії, щоб забезпечувати прохід повітряного потоку. Якщо ж гарденія висаджена у горщик, необхідно регулярно перевіряти ґрунт на сухість (не допускається як пересушування, так і застій води). Воду, яка накопичується у лотку необхідно зливати.

Гарденії світлолюбиві рослини, які люблять відбите світло, тому вони не повинні знаходитись під прямими сонячними променями, так як від цього в них виникають опіки у вигляді темних плям на листках.

Неналежна температура, рівень вологості та комахи можуть призвести до загибелі рослини, тому необхідно дотримуватись всіх правил догляду та остерігатись таких шкідників, як: попелиця, павутинний кліщ та білокрилки.

У той час як гарденії вимогливі до вирощування, озброївшись знаннями і терпінням, ваші зусилля будуть винагороджені. Гарна квітуча гарденія того варта.

Автор: maiden.com.ua

При повному чи частковому використанні  матеріалу активне посилання на сайт maiden.com.ua обов’язкове!

VN:F [1.9.21_1169]
Ваша оценка:
Рейтинг: 4.0 c 5 (2 голосов всего) Гарденія (Gardenia) - догляд за цією красунею

Другие статьи: